Dagboek Elza - 7 december 2014

Jullie hebben na het uitvliegen van Jona/Kareltje niets meer van mij gehoord. Het was niet mijn bedoeling om zo abrupt een einde te maken aan mijn verslagjes. Wij zijn alleen de week daarna een midweekje weg geweest met het gezin. Op die plek hadden we geen computers of internet tot onze beschikking (ook een keertje lekker!). Vandaar dat het stil was vanaf deze kant.
 
Maar er moet natuurlijk wel een keer een einde komen aan al die verhalen (ookal was het super leuk om te doen en heb ik ook hele enthousiaste reacties gehad).
 
DSC00217IMG 20150221 WA0002
 
Met alle pups gaat het goed, van iedereen krijg ik goede berichten en mooie foto's.
Ze zijn nu 12 weken oud en gaan als het goed is deze week allemaal voor hun laatste inenting. Flow is daar al geweest en alles was goed met hem. Ik ga morgen met Rosa. 
 
P1240603DSC 0004
 
Met Rosa gaat alles heel goed. Ze is super lief en aanhankelijk en vrolijk en heel mooi! Vorige week hadden wij haar even voor ons alleen omdat de 'grote honden' naar mijn ouders toe waren. Ik heb lekker met haar geoefend op de dingen van de puppy-cursus en zindelijkheid- en benchtraining. Het gaat allemaal heel goed maar zindelijk is ze nog niet helemaal…Maarja, dat hoor ik van iedereen eigenlijk. Vorige week ging het heel goed maar toen lette ik ook de hele week supergoed op, nu we weer thuis zijn gaat dat wel wat minder….
 
DSCN9385DSCN0437
 
Maar ik geniet er echt heel erg van om nu mijn eigen pupje voor mezelf alleen te hebben zonder de andere pups uit het nest. Eigenlijk had ik afgelopen week pas echt het gevoel "Yes, wij hebben een hondje erbij!!!". Eerder was er toch het 'algehele belang' wat voor ging.
 
Hartelijk dank voor het volgen van de verhalen en foto's!
Hier nog één keer een foto van alle pups in hun nieuwe huis. 
 
Lieve groeten en tot een volgend nest misschien,
 
Loïs
 
2015 02 25 11.05.38
 
Ps: Ik heb inmiddels al weer twee mensen op een lijstje staan die bij een evt. volgend nest graag een hondje van mij zouden willen, het is toch niet normaal!!

 

 

Hier het laatste verslagje van een pup die de deur uit gaat van dit nest. 

P1240467P1240460

Stefan, Claudia, Julia en Floris zijn een dag eerder terug gekomen van hun vakantie omdat ze niet konden wachten om hun hondje op te gaan halen! Eigenlijk zouden ze vandaag eind van de middag pas komen maar nu kon het al tegen 12 uur. Wel fijn, zo hebben ze straks thuis ook nog een dagje met hun Kareltje.
Julia kwam binnen met een heel mooi zelfgemaakt kaartje waarop stond: " Lieve familie Lohuis, ik ben blij dat wij jullie hebben gevonden voor Kareltje, groetjes Julia", lief, hè!?

P1240461P1240472

Rosa en Jona waren net wakker toen ze aankwamen dus ze konden meteen kennis maken met hoe druk de pups tegenwoordig kunnen zijn. Ik liet ze even naar buiten samen met Floortje en Elza. We stonden naar ze te kijken hoe ze in de tuin aan het spelen waren en toen stond Jona in één keer aan de verkeerde kant van het hek! Ik rende door de voordeur en riep hem terwijl hij op de oprit stond, hij kwam meteen op me af maar even later glipte Rosa ook zo door het hek achter hem aan…Tja, dat was even heel erg spannend! 
Ik had heel goed geprobeerd of ze niet door dat hek konden maar blijkbaar kunnen ze meer dan je denkt als ze het echt willen….De tijd lost het natuurlijk wel op als Rosa groter wordt maar voorlopig is het dus niet veilig…jammer. Maar gelukkig is het allemaal wel goed afgelopen. Zucht…

Toen maar even rustig een lekker bakkie thee en even naar de papieren kijken. Niet te lang want de kinderen wilden Kareltje natuurlijk snel mee naar huis! Oscar en ik zeggen ons laatste hondje gedag. Nog een foto van het gezin met hond en dan de auto in, in het mandje bij de voeten van Claudia.

P1240478P1240475Dag lieve Jona! 

Stefan, Claudia, Julia en Floris, heel veel geluk met jullie Kareltje. Ik hoop dat jullie nog heel veel jaren heel veel plezier van hem zullen hebben!

P1240479

Vandaag keken Maria en ik naar een hele mooie natuurfilm op de EO.
Daar kwam o.a. een nest wilde honden in voor. Jona en Rosa lagen te slapen op de 'grote hond' in de kamer (net uitgespeeld). De pups op de TV waren aan het stoeien en blaffen en janken.
Jona en Rosa spitsten hun oren en keken op. Maar Jona liet het daar niet bij zitten, hij moest dit onderzoeken!
Hij kwam dus hard maar wel met een bepaalde voorzichtigheid aangerend, stopte voor de TV en keek naar het scherm met z'n koppie scheef; "Vreemd, ik hoor het en ik zie iets maar het is toch heel anders dan ik het mij had voorgesteld…."
Hij bleef lang genoeg zitten voor een foto! Daarna kwamen er andere dieren en ging hij weer lekker bij Rosa liggen.

P1240455

Nog een ander fotootje is ook nog wel leuk: Jona en Floortje samen op één stokje wat Floortje uit onze mand met kachelhout gejat had. Rosa kijkt erbij alsof ze ook wel mee wil doen maar er zitten maar twee uiteinden aan zo'n stok…

P1240458

home2