Uit liefhebberij heb ik zo nu en dan een nestje pups met onze eigen honden (dwerg langhaar teckels). Wij hebben zelf geen reu dus als ik dat wil dan zoek ik een geschikte dekreu op om één van onze dames te dekken.
Ik hou me daarbij aan alle regels van de Raad van Beheer. Ik zorg voor voldoende tijd tussen de dekkingen/zwangerschappen, ik laat ieder jaar een ogentest doen om erfelijke oogziektes uit te sluiten (zo mogelijk), de honden krijgen een stamboom en een chip en alle nodige inentingen en ontworming. Ook is het tegenwoordig verplicht om zowel de ouderdieren als de pups een DNA-test te geven zodat bewezen is wat hun afkomst is. Natuurlijk let ik ook op dat er niet gefokt wordt met honden die te dicht in de familie zitten om inteelt te voorkomen.

Zelf heb ik nu een rode hond (Elza) en twee black and tan (Rosa en Saar). Dat wil ik er ook graag inhouden want ik vind beide kleuren prachtig. 


Nestjes tot nu toe:


12 maart 2010 - Floortje - 3 pups

Op vrijdag 12 maart 2010 kreeg Floortje 3 prachtige rode reutjes; Freek, Frans en Floris (allemaal met de F van Floortje). Ze hebben allemaal een geweldig nieuw huis gekregen en heten nu Miles, Jacky en Tibeau. 

Floortje met één van haar zoonsFreek, Frans en Floris van Floortjes nestje


28 februari 2013 - Elza - 5 pups

Zaterdag 28 februari 2013 is Elza bevallen van 5 mooie gezonde rode pups. Eduard, Elise, Edgar, Esmee en Emily (met de E van Elza). Ook zij hebben allemaal een fijn plekje gevonden en ze heten nu Matice (hij werd een broertje voor Tibeau), Ilse, Banjer, Esmee en Floortje.

Elza met Eduard, Elise, Edgar, Esmee en Emily


7 december 2014 - Elza - 6 pups

bekijk hier het dagboek

In de nacht van zaterdag 6 december op zondag 7 december 2014 is Elza bevallen van haar tweede nestje pups; 6 prachtige hondjes. Ze heten Cuba, Jona, Rosa, Simba, Kia en Maya (allemaal twee lettergrepen en eindigend op een a van Elza). Cuba en Rosa zijn black and tan en de rest is rood.
Ze zijn inmiddels uitgevlogen en heten nu Joep, Kareltje, Rosa (die is bij ons gebleven), Flow, Bente en Pip. Flow is een vriendje geworden van Freek die nu Miles heet, ons allereerste pupje (uit het nestje van Floortje). Hun verhaal staat in het "Dagboek van Elza december 2014" (aan de rechterkant op de Homepage).

Elza met Cuba, Jona, Rosa, Simba, Kia en Maya


31 december 2016 - Rosa - 5 pups

bekijk hier het dagboek

Op Oudejaarsdag 2016 is Rosa bevallen van vijf rode puppies, twee heren en drie dames. Ze heten: Ziva, Barry, Shira, Chava en Gino. Op 14 maart 2017 ging het laatste hondje de deur uit. Ze heten nu: Saartje, Barry, Teddie, Chava en Pablo Picasso. Het hele relaas over dit nest is te lezen in het "Dagboek van Rosa december 2014".

Rosa met Ziva, Barry, Shira, Chava en Gino


22 april 2017 - Elza - 3 pups 

bekijk hier het dagboek

Op 22 april 2017 heeft  Elza haar derde nest gekregen. Drie gezonde pups,  2 rode reutjes en een black and tan teefje: Sam, Saar en Seth.  Ook van dit nest heb ik weer een dagboek bijgehouden. Op de homepage aan de rechterkant is dat te vinden.

Het hele stel net geboren


28 september 2019 - Saar - 3 pups 

Op 28 september heeft onze jongste hond Saar haar eerste nest gekregen. Drie mooie pups, één black and tan teefje en een rode reu en nog een rood teefje; Sanne, Sjors en Sela (allemaal met de S van Saar). Ik heb besloten om vanwege de nieuwe privacywet geen dagboeken meer te maken. Dus die gaat u ook helaas niet vinden van dit nest. Nieuwe eigenaren zal ik voorzien (via Whatsapp of mail) van foto's en updates over hoe het gaat.

nestje Saar


8 april 2021 - Saar - 3 pups

Op 8 april heeft Saar weer een nestje gekregen, weer net als de vorige keer, drie pups waarvan twee teefjes en een reutje. Het reutje is black and tan en heet Olaf en zijn beide rode zussen heten Eefje en Luca. Via Whatsapp hou ik nieuwe eigenaren op de hoogte van het wel en wee en zij krijgen op die manier ook foto’s. Op mijn site laat ik het bij deze info (geen dagboeken meer dus).

nestje Saar

 

home2