1

Ik ben Lois Lohuis en ik ben sinds enige tijd officieel fokker van dwerg langhaar teckels. Wij hebben tot nu toe zes keer een nestje gehad.

Mijn kennelnaam is SimchaShani, dat betekent
(in het Hebreeuws):
Simcha = Vrolijk,
Shani = Rooie,
dus: Vrolijke Rooie. Dat slaat op de teckels die heel vrolijk zijn (en rood) en het slaat ook op mijzelf want ik ben ook vrolijk en rood.

Ons gezin bestaat uit Oscar, mijn man, ikzelf en onze 4 kinderen, Ruben, Lucas, David en Maria. Al voordat Ruben werd geboren hadden wij teckels. Het begon zo'n 21 jaar geleden met Floppy, een pleeghondje. Het baasje van Floppy zocht een nieuw gezin voor haar, ze was vrolijk en vriendelijk en een echte allemans-vriend. Oscars eerste reactie was; "Je denkt toch niet dat ik met een teckel over straat ga lopen!?". Toch hebben we besloten Floppy op te nemen in ons "gezin" wat op dat moment uit ons twee├źn en onze beide katten Wesley en Zwingli bestond.

Helaas hebben we Floppy niet veel langer dan een jaar mogen hebben, toen is ze door een ongeluk om het leven gekomen... Vrij snel daarna kwam Romy, een herplaatser via de Nederlandse Teckelclub. Want ja, we waren inmiddels wel verkocht wat de teckel betreft!

Romy was een half jaar oud toen ze bij ons kwam en was 11 toen ze door kanker in moest slapen. Wat een pracht-hond was Romy! Zo lief en aanhankelijk en geweldig met kinderen. Alle vier de kinderen zijn geboren in de tijd dat we Romy hadden. Ze heeft dus heel wat te verduren gehad van de baby's, peuters en kleuters die ze waren! 

2

Na Romy hebben we 2 jaar geen hond gehad. Maar toen begon het weer te kriebelen toen ik een teckelpupje zag lopen in de stad. We kwamen bij Vera Geelkerken in Darp terecht. Daar hebben we onze Floortje gekocht. Ze is natuurlijk Romy niet maar wel ook echt een tophond!

Twee jaar hadden we haar alleen. Toen hebben we haar laten dekken met de hoop op een dochter van Floortje. Ze had 3 prachtige reutjes maar helaas geen dochter dus...
Toen hebben we bij Vera Elza gekocht. Sindsdien zijn beide dames onafscheidelijk. 
Op 7 december 2014 werd ons derde hondje geboren als dochter van Elza. We hebben haar Rosa genoemd. Rosa is een black and tan teefje en we zijn superblij met haar!  Daarna kregen we Saar er bij, ook een dochter van Elza, uit haar laatste nest. Helaas is Floortje nu overleden. We hebben nu dus drie honden en daar genieten we enorm van!

Als je meer wilt weten over ons en vooral het werk van Oscar, mijn man, dan kun je kijken op de site: www.goednieuwsbediening.nl.
 

Dit is mijn visitekaartje:

vk1vk2

Dit kaartje is ontworpen door Andries Mol. Zijn website is www.studio-mol.com

home2